Redaktörarkiv

Ny tränare klar!

Då var det dags presentera den nya tränaren inför säsong 2019!

Johan Hansson 

Tidigare klubbar: Tollarp, Djurröd, Everöd

Varför blev det NIF?  Gillar klubben, klubbens mentalitet och är ett stort fan av ”småklubbskänslan”

Mål för säsongen: Att varje spelare ska bli bättre fotbollsspelare och utvecklas

 

Spelare och styrelse var på plats under onsdagskvällen för att träffa den nya tränaren.

Och såklart så blev det 5 snabba med Johan!

 

GRÄS/konstgräs

Storseger/ UDDASEGER

ÖL/ Vin

United/liverpool / ASTON VILLA

Grogg/ KAFFEGÖK

 

Vi hälsar Johan välkommen till Nävlinge IF

 

 

Förlust i sista matchen

Trollenäs – Nävlinge 2-1!

Tyvärr räckte det inte hela vägen i säsongens sista match. Förutsättningar var väldigt symboliska för säsongen som helhet. På bänken denna match fanns det tre spelare, dessa bestod av tre åldermän nämligen Krille, Krille och Conny! Alltså våra tränare och Conny som gjorde en comeback!

Conny kämpade o slet i 65 minuter! Tack för du ställde upp när en så stor del av truppen hade viktigare saker för sig denna söndag (…..)

Matchen utspelar sig i stort sett på en leråker vilket innebar mycket kamp mot ett fysiskt starkt motstånd. Efter första halvlek ligger vi under med 0-1. Vi beslutar oss för att fortsätta kriga och får tidigt i andra fram en kvitteringen genom Oscar T på nick! Tyvärr räcker det inte hela vägen då Trollenäs avgör med ca 5 minuter kvar…

Trots förutsättningarna med truppen och att Trollenäs var tvungna att segra för att vara säkra för kval så stod vi upp bra. Efter deras ledningsmål tryckte vi tillbaka dem, men det hjälpte tyvärr inte. När vi rullade runt bollen så fick dem problem!

Nu har JAG bestämt att matchens bästa spelare fördelas ut på alla som deltog idag! Bra inställning och hjärta, tyvärr räckte det inte hela vägen!

Vill passa på att tacka alla supportrar för den gångna säsongen, så tar vi nya tag inför 2019!

Storseger i sista hemma matchen

Nävlinge IF – Maglasäte 10-0!!!

Då Kenneth helt oförklarligt beslutar sig för att åka på en semesterresa mitt under säsongen så fick jag det svåra uppdraget att matcha hans referat…

Sista hemmamatchen för säsongen var mot ett redan avsågat maglasäte. Inför matchen pratade vi mycket om inställningen som var under all kritik senast, men framförallt att avsluta säsongen på hemmaplan snyggt inför alla trogna fans!

Matchen började lite trevande och stundtals kom vi ner i deras tempo. Men vi såg att så fort vi började dra upp tempot hann inte motståndarna med. I paus var det 3-0 med bud på mer.

Andra halvlek rivstartade vi och gick snabbt fram till 6-0! Maglasäte bjöd på stora ytor som vi utnyttjade med många spelvändningar där vi kom runt på kanterna och slog in bollarna till vårt anfallspar Jeppe L och Andreas P! Dessa herrar gjorde säkert 7 mål tillsammans! Med en man mer i ca 25 minuter kunde matchen lätt städas av.

Tycker att alla gör ett bra jobb, från Mangs i målet(!) till alla avbytare som kommer in. Vi behåller även (bortsett från vissa sekvenser) koncentrationen matchen igenom. Nu har dock myten Filip Svensson (skadad/trött/gammal eller whatever anledning till att inte spela) utsett dagens bästa spelare till Emanuel! Emanuel har tagit stor steg under säsongen och flyger fram på sin vänsterkant!!

Nu hoppas vi få se alla trogna supportrar i säsongen sista match nästa helg!

Obs! Medan jag har er här, Årets Gala närmar sig med stormsteg!! Om det är någon som tar fram sin svarta kavaj som bars under förra årets gala och märker att den är på tok för liten…. Hör av dig, har fortfarande en för stor här hemma som har byts ut mot min…

Tack för mig!

Storförlust i N.Rörum

Norra Rörums GIF – Nävlinge IF 5 – 1 !

NIF var chanslösa mot ett tungt hemmalag.
Det började inte bra när hemmalaget nickade in 1 – 0 efter ca 5 minuter.
Förstår inte varför vi tar billiga frisparkar när motståndarna har ryggen mot mål eller är ute vid långlinjen !?
Rörum var effektiva vid de fasta situationerna och nickade fria in tre mål på en halvtimme. När t o m planens kortaste spelare ca 170 cm får nicka in bollen från 4 meter så säger det en del om försvarsarbetet i eget straffområde.
Dessutom gör de mål på straff i sista minuten av första halvlek alltså 4 – 0 i halvtid.

I första halvlek var det en kraftig medvind för Rörum. När vi skulle dra fördel av vinden i andra halvlek var det nästan vindstilla – sjukt !! 😳
NIF rykte upp sig och var minst lika bra som Rörum och spelade 1 – 1 i andra halvlek. Men Rörum backade hem och försvarade sig.
Har tjatat om hur viktigt närkamper är på planen och det gäller naturligtvis framförallt i de båda straffområdena.
Rörum är det bättre och hetaste laget även om resultatet blev ett par mål för stort.

Försvarsarbetet är inte bra i straffområdet i första halvlek.
Men finns ljusglimtar där AT var tillbaka på innermittfältet och jobbade hårt tillsammans med Adde. Framåt jobbade Haren och Andreas hårt i defensiven utanför Rörums straffområde men blev oftast överspelade.

Men nu har JAG för sista gången i år beslutat att nyttigaste spelare var TIMMIE TIMPA JONSSON. Han var i högsta grad med i spelet ute på sin kant och missar inte jobbet bakåt, jobbar hårt hela matchen. Var nöjd med din insats och över utmärkelsen ! 😀👍

Det är svårt att få upp motivationen när man ligger i ett ingenmansland i serien. Nu är det bara att ladda till sista hemmamatchen mot bottenlaget !

FORZA NIF !

Äntligen, 3 poäng

Nif- linderöd 1 – 5

Lite synpunkter på gårdagens stabila seger mot Linderöd !
Fortfarande är inte vår spelartrupp intakt ! Igår var minst 7 st spelare borta(avstängda/skadade/sjuka eller rally) från den ordinarie truppen !! 😮😮
Vi hoppas att minst 4 st av dessa kan vara tillbaka till nästa match.
I matchen var det några fler spelare i NIF som var satsade lite hårdare än matchen mot ex. Sösdala. Konsekvensen blev att vi vann fler närkamper över hela planen och det blev totalt en stabil seger.
Men det började inte bra, redan efter 2,5 minut snubblade vår back till när han skulle rulla hem bollen till målvakten. Bollen blev för lös och när vår målvakt rusade ut gled han också till och Linderöd kunde göra 0 – 1.
Sedan gick det bättre och vi förde spelet. Det stod 3 – 1 i halvtid.

I andra halvlek var vi överlägsna och rullade ut motståndarna.
Vi gjorde några riktigt snygga mål när vi väggar oss igenom motståndarnas försvar.
Timpa gör hela tre mål och passar till ett. Han gör sin bästa match under hösten. Övriga målskyttar var Möller och Andreas P.
Vikarierande målvakt Linus Galfi skötte sig väl hela matchen.
Känns tryggt och skönt när nu Kakan spelade sin första hela match för säsongen. han var en del i en mycket stark backlinje. På mitten jobbade Haren och Adde hårt som vanligt.
Tror att Timpa var mycket nära att få Priset för matchen.

Men nu har vår ordinarie målvakt och lagkapten Viktor Andersson beslutat att nyttigaste spelare är ANDREAS ADDE JONSSON. Han jobbar hårt, är spelfördelare, han glidtacklar och satsar hårt i alla närkamper ! Var stolt över din insats och över utmärkelsen.

Jag var efter matchen inne i domarrummet och framförde min kritik till domaren Mats Olsson. 😮😮
Alltså tackade honom för en mycket bra match en av de bästa aktörerna på plan ! 😀😀

FORZA NIF !

Matchreferat arkiv

Nävlinge IF
PL 2513
28893 NÄVLINGE