Arkiv ‘NIF’ Category

Seriefinal på IP

Nävlinge – Marieholm 5-2!!!

När Kenneth Thurban väljer att svika oss inför denna viktiga match så bad han mig skriva ett referat.

Nävlinge tog ikväll emot Marieholm. Ett Marieholm som såhär långt bara släppt in ett mål. Frågorna var många, rykten gick om ett spelskickligt Marieholm med snabba anfallare. Som ”vanligt” hade NIF en skadedrabbad trupp. Frågetecken fanns kring Timpa Jonsson och hans lindad fot, men när startelvan var klar så visade det sig att han var redo för spel.

Nävlinge inledde matchen bra och skapade ett par bra lägen, Andreas P gjorde första målet på ett skott utifrån, skönt, 1-0!!
Innan andra halvlek var slut så utökades Sebastia ”Huarödsdödaren” Tillman till 2-0 framspelad av vår egna guldkalv!

Nävlinge fortsatte äga matchen och i början av andra utökade vi ledningen till 3-0. Denna gången vände anfallsparet på det och Tabben spelade fram guldkalven. Marieholm reducerade sedan till 3-1 innan Thimmy ”35:an” Jonsson utökade ledningen till 4-1.

Efter att Marieholm reducerat till 4-2 hände det lite saker. Först blir Taffe utvisade med sitt andra gula kort med ca 20 minuter kvar av matchen. 5 minuter senare blir även Mangs utvisade efter sitt andra gula kort. 2 man mindre, ställning 4-2 och 20 minuter kvar. Hur ska detta gå?!

Grabbarna visade upp en underbar moral, och trots att man har 2 man mindre lyckas man döda matchen med ett 5-2 mål. Återigen är det Timpa som blir snyggt serverat av Jeppe Larsson.

Matchen slut 5-2.

Efter en lagmoral som denna vill man självfallet höja hela truppen. Några som sticker ut är mittbackarna Haren och Johan som är stabila. Jeppe Larsson gör ett stort slit som vanligt och är allmänt jobbig att möta. Timpa som gör 2 baljor i comebacken! Tabben som gör mål och assist!

Men nu har Kakan beslutat att bästa spelare var Joel Guldkalven Jalking! Han arbetar hårt över hela planen och gör både mål o assist.

Tack för en fantastisk underhållning grabbar! 😀

Vinst i staffanstorp

Nävlinge IF vann helt rättvist med 3 – 1 på bortaplan mot Staffanstorp United igår.
NIF började mycket bra och skapade tre frilägen inom 15 minuter av bl a Jeppe och Guldkalven.
Och i 18 minuten i samband med en fast situation hinner Karlan upp bollen och i dålig vinkel skjuter han bollen upp i nättaket 0 – 1 !
Skador, skador och skador en av våra bättre spelare Erland får lämna skadad efter ca 35 minuter. In kommer Marcus Lindh och spelar stabilt som sista utpost resten av matchen.
Det står 0 – 1 i halvtid och United har inte skapat en enda målchans.

Efter ca 18 minuter i andra halvlek får NIF en frispark i princip på motståndarnas kortlinje. Egentligen helt fel att slå bollen mot mål utan möjligtvis lyra/chippa in bollen i straffområdet. Men Haren tänker nog inte så !? Utan skruvar in bollen direkt i mål i bortre krysset !! 😀👍

P g a av andra festligheter tvingas jag lämna Staffanstorps IP direkt efter 0 – 2. Tror säkert att andra supportrar kan kommentera viktiga händelser de sista 25 minuterna.

Jag såg dock att United kommer att ligga i botten av tabellen och att NIF ägde matchen. Vi har en stark backlinje och mittfältet dominerades av Jeppe/Haren/Karlan, Andreas gör stor nytta i anfallsspelet.
Sista målskytt för NIF var alltid pålitliga Jeppan.

Men nu har AT(f n ryggskadad) beslutat att nyttigaste spelare var JESPER HAREN NILSSON. Han var mycket aktiv i matchen både bakåt och framåt dessutom gör han ett konstmål !
Var stolt över insatsen och av utmärkelsen.

Med hänsyn till skadeläget dessa första fem matcherna är det fantastiskt att NIF spelar en tidig SERIEFINAL på fredag kväll !! 😀👏

FORZA NIF !

Första förlsten

Nävlinge IF – Löberöds IF 2 – 3 !
Ajajaj detta var inte bra ! NIF förlorade den viktiga hemmamatchen.
Tyvärr var det rättvist också eftersom Löberöd förde spelet och skapade chanserna. Vi fick ledningen när Haren vann kampen med målvakten och kunde lägga in bollen för 1 – 0.
Våra skador i truppen ställde till det och inte blev det bättre när AT också fick gå ut skadad efter 25 minuter.
Halvtidsresultatet var 1 – 1.

Även i andra halvlek var Löberöd det bättre laget. Men vi fick chansen till ett poäng när Adde återigen gör ett jätteviktigt mål till 2 – 2 i 77 minuten.
När klockan står på 89 minuter får NIF en hörna och man går för vinst och lämnar bara kvar två backar. Hörnan blir misslyckad och den vasse anfallaren(tre mål) får en långboll och springer ifrån backlinjen och Viktor och gör segermålet i 90 minuten !!
Med hänsyn till matchens utveckling borde vi varit nöjda med en poäng !??

Vi släpper in konstiga mål idag när vi inte får bort bollen från straffområdet och där inte kommunikationen fungerar framförallt mål 2 och 3.
Löberöd vann flest dueller på planen och då vinner man oftast matcherna också. Dock kan inget att klaga på inställningen från Johan, Erland och Mangs.

Nu har vår hårt arbetande ordförande Stefan Stiffe Larsson beslutat att nyttigaste spelare är CHRISTOFFER ERLAND ERLANDSSON. Han gör återigen en kanonmatch är aggressiv och placeringssäker. Vissa av åskådarna ville framhålla honom som planens bästa spelare !! 😀
Var stolt över din insats och över utmärkelsen.

Fler favoriter tappar poäng i serien när Staffanstorp United tar sina första poäng borta mot Sösdala !
Vi möter Staffanstorp nästa lördag.

Bara att komma igen det är många matcher kvar !

FORZA NIF !
Två besvikna målskyttar

 

.

Vinst mot Örtofta

Örtofta IS – Nävlinge IF 1 – 2 ! 😀
NIF började matchen bra och spelade mest på motståndarnas planhalva. Man skapade målchanser och där var ribbskott etc. Tyvärr blir Timpa skadad redan innan det har gått en kvart och man släpper in Örtofta i spelet.
Men i slutat av halvleken springer guldkalven Jalking förbi backen och i dålig vinkel skjuter ett skott som målvakten tappar in. Det står sig i halvlek 0 – 1.

NIF är det bästa laget även i andra halvlek. Men Örtofta gör 1 – 1 på frispark direkt i mål. Detta kommer efter en i mängden rätt onödiga frisparkar där motståndaren har ryggen mot vårt mål. Spelet fungerar inte bra och Krister/Krille gör mycket kloka förändringar inom laget. De byter in en efterlängtad comeback efter skada i Adde J med ca 20 minuter kvar.
Han har inte varit på planen mer än ca 3,5 minut när han på en målvaktsretur kastar sig fram och skjuter in bollen från nära håll 1 – 2 – succé !
När 5 minuter återstår kommer deras ytter i ett halvt friläge och skjuter mot borte stolpen men där får Viktor sträcka ut i hela sin längd och rädda en av motståndarnas få rejäla chanser.

NIF är inte alls så bra som i förra matchen men motståndarna får svårt i serien denna säsong. I NIF slarvas det med passningsspelet, frisparkar slås utan känsla och man hamnar i offside för ofta.
Men jag ser och hör hur både Andreas P och AT styr och ställer på innermittfältet. jag ser hur Johan tar initiativ och hamnar i rättt yta för att nicka bort insparkar, han låter Karlan säkerställa bakom osv. Men det är ju underbart att ni tar dessa initiativen, fortsätt så !

För övrigt var Erland stabil liksom Jesper L som gör ett jättejobb oavsett om han spelar på innermittfältet eller anfallet.
Men nu har vår egen mittfältare och ”speldirigent” Filip ”Fille” Svensson(f n knäskadad) beslutat att nyttigaste spelare är JOHAN ”BRODER” OLOFSSON ! Han gör ett stort jobb i varje match inte minst idag när han vinner massor av närkamper och höjddueller. Var stolf över din insats och av utmärkelsen !

Njut av segern och tabelläget 2:a !! 😀👏

FORZA NIF !

 

 

 

Två glada målskyttar !

Vinsten satt hårt inne

Nävlinge vann den viktiga matchen mot Harlösa igår ! 😀
Men det började inte bra eftersom Harlösa dominerade den första kvarten. De gör helt rättvist 0 – 1 efter 16 minuter.
Tyvärr var där flera NIF spelare som inte går in i duellerna och inte kan/vågar hålla i bollen !?
Men sen blir det bättre och spelet jämnar ut sig. Karlan trycker in 1 – 1 från nära håll och detta resultat står sig i halvlek.

I andra halvlek har vi medvind vilket borde underlätta för att sätta tryck på motståndarna men Harlösa kontrar och gör
1 – 2 i 48:e minuten. Men vi kommer mer och mer in i matchen och Jeppe gör ett fint mål när han gör bort ett par spelare och får på ett bra skott. NIF byter in en taggad Tabben som rör runt i anfallsspelet och plötsligt kommer Timpa och Tabben ensamma mot sistemannen. Timpa levererar bollen perfekt och vår ”killer” Tabben avslutar kliniskt stolpe in men det 20 minuter kvar av matchen.

Återigen är det inställningen som skördar tre poäng. Alla jobbar hårt för laget och vi är ÄCKLIGT jobbiga och möta. Harlösa försöker att trycka på i slutet men ser rätt tröttkörda ut. Ser man till målchanser har vi fler klara chanser som borde rasslat i nätet. Men spelet under matchen var jämn. Harlösa har en av matchens bästa spelare i den store skickliga centern och laget kommer förmodligen att tillhöra toppen i serien.

Hela NIF gör en grym insats och ligger under två gånger men vinner matchen. När Haren kommer ner på mittfältet i slutat på matchen gör han stor nytta. För övrigt är Viktor, Johan och Taffe riktigt bra och Timpa äger sin korridor.
Men nu har den stabile mittfältaren och straffskytten Anton Larry Larsson(f n i vintervila) beslutat att nyttigaste spelare i NIF är CHRISTOFFER ERLAND ERLANDSSON. Han har verkligen växt in i rollen som mittback och har en härlig inställning i alla matcher ! Var stolt över din insats och av utmärkelsen !

På matchen var där två supportrar från Harlösa och över 50 från NIF. Fortsätter ni spela såhär kommer vi att bli ännu fler till kommande matcher !

Nu flyttar vi hem all träning och matchande till idrottsparken i Nävlinge.

Tre glada målskyttar !

 

FORZA NIF !

Matchreferat arkiv

Nävlinge IF
PL 2513
28893 NÄVLINGE