Arkiv ‘NIF’ Category

Äntligen, 3 poäng

Nif- linderöd 1 – 5

Lite synpunkter på gårdagens stabila seger mot Linderöd !
Fortfarande är inte vår spelartrupp intakt ! Igår var minst 7 st spelare borta(avstängda/skadade/sjuka eller rally) från den ordinarie truppen !! 😮😮
Vi hoppas att minst 4 st av dessa kan vara tillbaka till nästa match.
I matchen var det några fler spelare i NIF som var satsade lite hårdare än matchen mot ex. Sösdala. Konsekvensen blev att vi vann fler närkamper över hela planen och det blev totalt en stabil seger.
Men det började inte bra, redan efter 2,5 minut snubblade vår back till när han skulle rulla hem bollen till målvakten. Bollen blev för lös och när vår målvakt rusade ut gled han också till och Linderöd kunde göra 0 – 1.
Sedan gick det bättre och vi förde spelet. Det stod 3 – 1 i halvtid.

I andra halvlek var vi överlägsna och rullade ut motståndarna.
Vi gjorde några riktigt snygga mål när vi väggar oss igenom motståndarnas försvar.
Timpa gör hela tre mål och passar till ett. Han gör sin bästa match under hösten. Övriga målskyttar var Möller och Andreas P.
Vikarierande målvakt Linus Galfi skötte sig väl hela matchen.
Känns tryggt och skönt när nu Kakan spelade sin första hela match för säsongen. han var en del i en mycket stark backlinje. På mitten jobbade Haren och Adde hårt som vanligt.
Tror att Timpa var mycket nära att få Priset för matchen.

Men nu har vår ordinarie målvakt och lagkapten Viktor Andersson beslutat att nyttigaste spelare är ANDREAS ADDE JONSSON. Han jobbar hårt, är spelfördelare, han glidtacklar och satsar hårt i alla närkamper ! Var stolt över din insats och över utmärkelsen.

Jag var efter matchen inne i domarrummet och framförde min kritik till domaren Mats Olsson. 😮😮
Alltså tackade honom för en mycket bra match en av de bästa aktörerna på plan ! 😀😀

FORZA NIF !

Förlust i derbyt

Nävlinge IF – Sösdala IF 3 – 6 !!

NIF började bra och skapade ett par hyggliga chanser de första minuterna men utan resultat.
Men man kände redan från början att Sösdala var tunga att möta. Sösdala vinner betydligt mer närkamper än NIF.
Och plötsligt står det 0 – 2 till Sösdala. Men NIF gav inte upp och vi kom tillbaka och kunde göra 2 – 2 i slutet av halvleken.

I andra halvlek var en av frågorna om NIF skulle orka det höga tempot. Och svaret fick vi efter en stund när målen började att trilla in. Detta p g a att vi förlorade närkamper över hela planen dessutom kan vi inte få fast bollen på motståndarnas planhalva utan bollen kommer tillbaka hela tiden. Mot bra lag måste man krympa ytorna betydligt mer än idag vilket också skulle spara konditionen.
Vi reducerar på straff så att det står 3 – 5 en kort stund och i slutet släpper vi in ett mål till !!

Vi orkar inte spela med vår spelstrategi en hel match. Men Sösdala är bättre och vinner rättvist.
Några spelare håller hög klass såsom, Viktor, Emanuel och inte minst mittbacksparet Johan och Haren !

Men idag har JAG faktiskt bestämt att nyttigaste spelare är JESPER JEPPE LARSSON ! Han sliter hårt i anfallet och gör samtliga tre NIF mål och är mycket viktig för laget. Var stolt över din insats och över utmärkelsen.

Visst skulle det vara kul att slå Sösdala men idag räcker vi inte till. Släpp denna matchen och koncentrera er på nästa veckas match. Och då måste vi vinna fler närkamper än idag !

Årets bästa publiksiffra på ett soligt idrottsparken med ca 100 st betalande samt besök av representant från Skånes Fotbollsförbund.

FORZA NIF !

Förlust mot Seriefavoriten

Marieholm IS – Nävlinge IF 2 – 0 !

NIF kunde inte rubba seriefavoriten. Motståndarna tog initiativet direkt i matchen. Rörelsemönstret i Marieholm är imponerade. Man skapade flera kvalificerade chanser och det stod 0 – 0 i halvtid.
Vi var inte riktigt på tå och fick inte fast bollen på motståndarnas planhalva.

Det tog mindre än 10 minuter i andra halvlek när hemmalaget gjorde första målet på en hörnvariant. Samma variant som man gjorde i förra mötet vid flera tillfälle !??
Även deras andra mål kom på nick vid bakre stolpen vid en fast situation.

NIF kunde mycket väl gjort ett mål på en kvalificerad målchans i andra halvlek dessutom borde man fått straff vid en handssituation. Men Marieholm vann helt rättvist med ett stort spelövertag och många målchanser.

Det är lätt att se Kakans kvaliter och placeringsförmåga men två plumpar(varningar) i protokollet förstörde betyget.
Tycker att både Taffe och Timpa jobbade hårt i hela matchen. Men deras insats överglänstes av vår lysande målvakt Viktor som räddade flera gånger i svåra lägen.

Men nu har Linus Mangs Magnusson(intensiv ytterback) för dagen i jourtjänst/odisponibel beslutat att nyttigaste spelare var JOHAN BRODER OLOFSSON. Han var nästan överallt i försvarsspelet och är mycket nyttig för laget ! Var stolt över din insats och över utmärkelsen ! 😀👏

Det var ca 25 supportrar som åkt den långa resan för att stötta NIF.
Tag med de positiva delarna från matchen och ladda till matchen i nästa helg !

FORZA NIF !

Målfest på IP mot Staffanstorp

Nävlinge IF – Staffanstorp United FC 6 – 1 !

Helt osannolikt var det 0 – 1 i halvtid !! 😳
NIF var bollförare till 75 % och skapade minst tre bra målchanser. NIF slarvade med sista passningen och i kvaliten på avsluten. Staffanstorp kontrade och fick en straff som dem satte, vilket var deras enda målchans i matchen.

Andra halvlek var NIF ännu mer överlägsna. Förutom de 6 målen skapades ytterligare typ 5 st bra målchanser.
Staffanstorp kom till spel med bara 11 man allltså ingen avbytare.

Flera hemmaspelare visade sin bästa sida såsom, Adde, Manne, Jeppe och Andreas.
Men nu har vår yttermittfältare Oskar Karlan Karlsson (f n sjuk) beslutat att nyttigaste spelare var JOHAN BRODER OLOFSSON. Han gör aldrig en dålig match och idag har en en mycket tung och stor center att möta som han vinner 9 av 10 dueller, han är en mycket bra förebild för laget.
Var stolt över dagens insats och över utmärkelsen !

Idag Spelade Spelarna, Domaren Dömde och Publiken Hejade ! 😀👏 Ingen varning eller synlig skada på någon av hemmaspelarna.

Tyvärr var där bara ca 37 st betalande åskådare vilket var sämsta för säsongen, varav EN person från Staffanstorp.

FORZA NIF !

Nedan fem glada målskyttar !

 

Bra start efter semestervila

Löberöd IF – Nävlinge IF 1 – 5 ! 😀👍

NIF började med att ta initiativet i matchen och man såg redan från början att man ville mycket i laget.
Man tog också ledningen genom Timpa efter 18 minuter. Därefter tog Löberöd över spelet men då stack NIF upp och Jeppan kunde nicka in nästa mål. Inte nog med detta utan Andreas kunde skarva in 0 – 3 som blev halvtidsresultat.

När Löberöd gör 1 – 3 efter 10 minuter i andra halvlek kändes det nervöst på läktaren. Men ett par byten så avgör inhopparna Linus W och Kakan.
Såhär enkelt är det när hela laget är beredd att offra sig och ta en smäll. NIF vann helt rättvist men borde gjort något mål till med flera friläge och en missad straff !!

Kakans inhopp är minnesvärd med ett mål och låg dessutom bakom straffläget. Man ser också Linus W kvalite i rörelsemönster och styrkan när han sprang sig fri med målvakten 3 – 4 ggr. Tacksam till Larry som ställer upp för klubben och gör det bra.
Omnämnande måste man ge till Adde stort slit i 90 minuter, Jalking är riktigt bra ikväll och är en bra tvåvägsspelare, Haren var en säker städgumma längst bak.

Men nu har vår skadade mittfältare Filip Fille Svensson beslutat att nyttigaste spelare var JESPER JEPPE LARSSON !
Han gör ett jättejobb hela matchen och går verkligen in med full kraft i alla närkamper, dessutom mål igen !
Grattis till utmärkelsen och dagens starka insats ! 👏👏

Ikväll Spelade Spelarna, Domaren Dömde och Publiken Hejade ! Ingen varning till någon i röda laget ! 👍

Segersången ekade i hela Löberöd YOGGIE, YOGGIE, YOGGIE…………..

TACK för en mycket bra insats hela spelartruppen !

FORZA NIF !

Matchreferat arkiv

Nävlinge IF
PL 2513
28893 NÄVLINGE