Arkiv ‘NIF’ Category

Oavgjort innan sommarvila

Nävlinge IF – Örtofta IS 1 – 1 !

NIF började bra som vanligt första halvlek. Man förde både spelet och chanserna. De få gånger som Örtofta fick någon chans var ni vi själva kladdade till det.
Vi borde haft ledningen med minst 2 – 3 bollar i halvtid men det stod 0 – 0.

Det blev jämnare i andra halvlek men vi skapade flest klara målchanser. Vi fick en farlig frispark på straffområdeslinjen men den skjuts på vår egen spelare som står i muren !?
Plötsligt slår vi en indianare på egen planhalva. Anfallaren springer ensam mot Viktor och lägger in bollen vid stolproten. Där är över 20 minuter kvar.
Så äntligen när där är ca 10 minuter kvar i en tilltrasslad situation gör Jeppe 1 – 1 !
Vi har chanser i slutet men det får Örtofta också.

Tyvärr avslutas matchen i moll när vi får båda ytterbackarna utvisade i samma minut !! Domaren misstolkar situationen och vi blir mycket hårt straffade. Tyvärr blev gnället på domaren för mycket både på och utanför planen.

Men det finns flera ljuspunkter första halvtimmen var Adde mycket bra därefter fick utgå med kramp. Linus W spelade hela matchen med endast ett fåtal träningar i kroppen och man ser vad han kan. Även Haren är mycket nyttig precis som Jeppan som är riktigt grym oavsett om han spelar på mittfältet eller i anfallet.
Men nu har systrarna Lollo och Anette beslutat att nyttigaste spelare är THIMMIE TIMPA JONSSON. Idag får han spela på innermittfältet och gjorde det lysande. Han dribblade och sköt minst fyra skott på mål och han glidtacklade ! Förmodligen bästa matchen för säsongen var stolt över din insats och över utmärkelsen.

En träning kvar sedan sommarlov. Vi har många skador och sjukdomar som måste läka under sommaruppehållet.
Omsättningen i truppen har varit mycket stor får vi bara tillbaka några spelar så kan vi se framåt mot hösten.

FORZA NIF !

Harlösa vände och vann….

Harlösa IF- Nävlinge IF 5 – 3 !
NIF förlorade den svåra bortamatchen mot tabelltvåan.
Men återigen gör vi en mycket bra första halvlek med hjälp av den kraftiga medvinden.
Nu spelade lite mer klokt med att inte jaga oss helt trötta på motståndarnas planhalva. Och det passade våra offensiva spelare som sprang stora hål i motståndarnas backlinje.
Vi gör tre riktigt snygga mål av AT, Timpa, Guldkalven och Karlan har ett ribbskott !
Alltså AT får för sig att skjuta på volley och ser bollen susa upp i krysset från AVSTÅNDET 37 METER !!! Kan inte ha gjort snyggare mål i hela karriären ?
Vi leder i halvtid med 1 – 3 ! 😀

I andra får Harlösa vinden i ryggen och vi orkar inte hålla emot deras anfall. Målen trillade in i jämna mellanrum. Jag varnade igår för Oliver Persson. Nu tror jag att alla som var i Harlösa vet vem han är !? Han var överlägset bästa spelare på plan, gjorde själv mål och spelade fram till tre !

Tycker att det var ett steg i rätt riktning men det är kanske inte dessa matcherna vi skall vinna ? Fortfarande förlorar vi för många närkamper. Vi har dock en spelare som inte lägger något emellan och som är stark i defensiven – Mangs !
Nya mittbacksparet Taffe och Larry liksom Timpa var mycket bra i första halvlek.
Innermittfältet AT/Andreas försökte att jobba hela matchen.
Viktor gör som vanligt ett bra jobb och framåt gör Jeppan en stark insats.
Men nu har JAG bestämt att nyttigaste spelaren i NIF var JOEL GULDKALVEN JALKING. I framförallt första halvlek springer han sönder deras backlinje, gör mål, håller i bollen och får med sig fyra hörnor etc. Var stolt över din insats och utmärkelsen.

Låt förlusten gå ut över nästa motståndare Örtofta som vi möter i nästa vecka. Därefter har vi semester !

FORZA NIF !

Uppförsbacke i NIF

Nävlinge IF – Torna Hällestad IF 1 – 5 !!

NIF gör som vanligt en bra första halvlek där man var aggressiva och minst lika bra som Hällestad.
Man skapade minst tre bra målchanser. Bl a Jalking sprang 65 meter blev fri med målvakten men sköt i stolpen, Tabben i läge med öppet mål, Timpa i friläge från 35 meter med målvakt.
I första var Taffe grymt bra tillsammans med Haren som blev skadad i slutminuterna.
Det står 0 – 0 i halvtid där NIF skapar flest klara målchanser.

Men andra halvlek vill man helst glömma ! 😢
Vi tappar det mesta vann bara 4 av 10 närkamper. Hällestad gör första målet vid ett inlägg där står en spelare vid bakre stolpen står helt bortglömd och nickar upp i nättaket. Sedan rullar det på för Hällestad som gör mål vid jämna mellanrum. Timpa reducerar till 1 – 3 men motståndarna gör nästan direkt mål igen. Förstår inte försvarsspelet i andra halvlek !? Vid ett mål slog deras back ett långt uppspel som centern kom helt fri med Viktor och vid andra mål kom hela 4 motståndare helt fri med Viktor ! Hällestad missade både friläge och straff och borde gjort flera mål till. Tror att bensinen tog slut hos flera hemmaspelare !??

Tycker att några jobbar förtjänstfullt Viktor, Adde, Andreas, Jalking. Men nu har vår normalt säkre mittback Johan Broder Olofsson(idag avstängd) beslutat att nyttigaste spelare var ALEXANDER ”AT” THILLMAN. Han gör ett stort jobb på innermittfältet och är en som orkar springa även i andra halvlek. Var stolt över din insats och över utmärkelsen.

Enkelt att konstatera att de fem senaste förlusterna har vi förlorat p g a en svag andra halvlek !
Flera hemmasupportrar valde att lämna matchen 15 minuter innan slut.

Kan inget annat göra än att ladda till nästa match.

FORZA NIF !

Årets första sommarfest!

I helgen är de dags! Nävlinges första sommarfest!

 

Förlust mot Trollenäs

Nävlinge IF – Trollenäs IF 1 – 4 !
NIF började bra de första 25 minuterna i första halvlek. Men Trollenäs var tunga att möta dessutom storväxta och långa.
Vi slår en felpassning på mittplan och Trolleholm kontrar 0 – 1, endast 30 sekunder före halvtidsvila.
NIF skapade inte en enda målchans i första halvlek. Ingen ville hålla i bollen på motståndarnas planhalva.

I halvtid gjordes ett par byte i NIF men det blev inte bättre utan förr sämre. Hemmaspelarna visade svag inställning och var inte på hugget. NIF vann alldeles för lite närkamper.
Målen trillade in i egen kasse vid jämna mellanrum och först i 88 minuten reducerade Guldkalven i sitt tredje friläge.

Tyvärr har vi spelare som bara går in med 90 % och då vinner vi inte tuffa toppmatcher. I andra halvlek varken ser eller hör jag någon som tar på ledarrollen(förutom Viktor).
Svårt att hitta några tydliga ljusglimtar men Haren, Jeppe L och Mangs tog ett stort ansvar.
Men nu har Anton Larry Larsson(idag spelledig) beslutat att nyttigaste spelare är JOEL GULDKALVEN JALKING. Han sprang igenom Trollenäsförsvaret vid tre tillfällen(precis som förra året).Och vid tredje friläget gick bollen stolpe in,
han gjorde ett stort jobb i hela matchen. Var stolt över din insats och över utmärkelsen !

I de lägre serierna är inställningen grunden till framgång men idag saknades denna hos några spelare dessutom var Trollenäs ett bra lag !
En hemmasupportrarna ville få tillbaka entrépengen efter matchen eftersom han ansåg att underhållningen från NIF var en besvikelse.

Dagens blomma till vår supporter Jerry Andersson som kom ca 37 minuter in i första halvlek efter vi har stängt entrén. Han söker upp mig och betalar entrén för två personer ! Snyggt Jerry ! 💐

En välbehövlig vila till måndagens träning.

FORZA NIF !

Matchreferat arkiv

Nävlinge IF
PL 2513
28893 NÄVLINGE