Vinst mot Örtofta

Örtofta IS – Nävlinge IF 1 – 2 ! 😀
NIF började matchen bra och spelade mest på motståndarnas planhalva. Man skapade målchanser och där var ribbskott etc. Tyvärr blir Timpa skadad redan innan det har gått en kvart och man släpper in Örtofta i spelet.
Men i slutat av halvleken springer guldkalven Jalking förbi backen och i dålig vinkel skjuter ett skott som målvakten tappar in. Det står sig i halvlek 0 – 1.

NIF är det bästa laget även i andra halvlek. Men Örtofta gör 1 – 1 på frispark direkt i mål. Detta kommer efter en i mängden rätt onödiga frisparkar där motståndaren har ryggen mot vårt mål. Spelet fungerar inte bra och Krister/Krille gör mycket kloka förändringar inom laget. De byter in en efterlängtad comeback efter skada i Adde J med ca 20 minuter kvar.
Han har inte varit på planen mer än ca 3,5 minut när han på en målvaktsretur kastar sig fram och skjuter in bollen från nära håll 1 – 2 – succé !
När 5 minuter återstår kommer deras ytter i ett halvt friläge och skjuter mot borte stolpen men där får Viktor sträcka ut i hela sin längd och rädda en av motståndarnas få rejäla chanser.

NIF är inte alls så bra som i förra matchen men motståndarna får svårt i serien denna säsong. I NIF slarvas det med passningsspelet, frisparkar slås utan känsla och man hamnar i offside för ofta.
Men jag ser och hör hur både Andreas P och AT styr och ställer på innermittfältet. jag ser hur Johan tar initiativ och hamnar i rättt yta för att nicka bort insparkar, han låter Karlan säkerställa bakom osv. Men det är ju underbart att ni tar dessa initiativen, fortsätt så !

För övrigt var Erland stabil liksom Jesper L som gör ett jättejobb oavsett om han spelar på innermittfältet eller anfallet.
Men nu har vår egen mittfältare och ”speldirigent” Filip ”Fille” Svensson(f n knäskadad) beslutat att nyttigaste spelare är JOHAN ”BRODER” OLOFSSON ! Han gör ett stort jobb i varje match inte minst idag när han vinner massor av närkamper och höjddueller. Var stolf över din insats och av utmärkelsen !

Njut av segern och tabelläget 2:a !! 😀👏

FORZA NIF !

 

 

 

Två glada målskyttar !

Kommentera

Matchreferat arkiv

Nävlinge IF
PL 2513
28893 NÄVLINGE