Om klubben

 

Nävlinge idrottsförening är en liten ideel förening som ligger strax utanför Vinslöv och grundades år 1956. Nävlinge har ca 260 medlemmar. Det är blandade åldrar i lagen från 15-40 år från olika kulturer. Detta kan bero på att har man en gång börjat spela i Nävlinge så är man kvar till man slutar sin fotbollskarriär eftersom det är en liten mysig förening, där dom har god sammanhållning.

Föreningen bedriver 3 st senior lag , ett herrlag som spelar i div 6, ett damlag som spelar i div 4 samt det andra herrlaget som spelar i div 3 (Reservlag). Föreningen har inte bara sysslat med fotboll, på 70-talet anmäldes ett handbollslag i korpen vilket blev så bra att det blev seriespel för herrarna.

Anläggningen i Nävlinge IF är deras egen och består av en gräsplan som används för matcher och träningar. Där finns även en grusplan, som används från januari till mars. På Nävlinge idrottsplats finns en klubbstuga, grillhörna, garage och en kiosk.


Det krävs en stor ideell arbetsinsats av alla i klubben att hjälpa till på vintern med att skotta snö på grusplanen, salta, och sedan sladda. På våren är de gödning, klippning, linjering inför varje hemmamatch, omklädningsrummen ska även städas efter matcher och träningar.

Föreningen tillfredsställer alla aktiva som vill ha en meningsfull fritid genom att träna fotboll och även få en bred kamratskap med en härlig sammanhållning.

Föreningen har även en trogen skara supportrar som kommer till varje match för att stötta lagen. Detta görs gärna i samband med en fika där naturligtvis fotboll är det största samtalsämnet.

 

Matchreferat arkiv

Nävlinge IF
PL 2513
28893 NÄVLINGE